irtibat: 0216 311 58 27 - 0541 789 65 95


  • Sektörde hızla büyümeye devam eden MİRMAN KURŞUN’un ürünlerini konuşmak için fabrikasına konuk olduk.

    Mirman Kurşun’ markanız nasıl doğdu? Şirketinizi tanıyabilir miyiz?

    Mirman Kurşun, vakıflar geleneğinin devamı olarak, kara düzen kurşun üretim tesislerinden günümüzün modern üretim tesislerine uzanan 45 yıllık bir tecrübeyle büyümeye devam etmektedir.

    Bakır ve kurşun kaplama sektörünü bilmeyenler için ürün satın alırken nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?

    Kurşun günümüzde 1. ve 2. kalite olarak ayrılmaktadır. Biz 1. Kalite kurşunu saf kurşun olarak 2. Kalite kurşunu normal kurşun olarak adlandırıyoruz. Saf kurşun; %99.96 ve üzeri olarak belirlenmiştir. Bu oranın altın kalan kurşun normal kurşun olarak adlandırılır. Mirman Kurşun, rafine işlemlerini yardımcı kuruluşlarla birlikte son teknoloji alet ve makineler kullanarak en ince noktaya ulaştırmayı başarmıştır. Müşterilerimizin bizi tercih etmelerinin en önemli sebebi güven esaslı çalışmamızdır. Hayırseverlere ve dernek yöneticilerine tavsiyemiz kurşun alımı yaptıkları kişileri ofis ve üretim tesislerinin, sigortalı çalışanlarının olup olmadığını ve referanslarının bizzat takip edilerek iyi araştırmaları gerekmektedir.

    Önümüzdeki yıllar için çalışmalarınız ve 2017 hedefleriniz nelerdir?

    Mirman Kurşun’un 2017 hedefi, üretim kapasitemizi 300 tonda 500 tona çıkartmak ve doğru satış politikalarıyla üretim kapasitesi kadar satış yapabilmektir. Burada asıl amaç, üretim kalitesi ve satış politikalarından ödün vermeden gelecek yıllara güven tesis etmektir.

    Sektörel dalgalama ve ekonomi üzerine projeleriniz ve beklentileriniz neler olur? Sizce sektörde şu anda ekonomik sıkıntı var mı? Yorumlarınız nelerdir?

    Cami sektörü müteahhitler ve ihalelerle belediyeler tarafından bu kadar yoğun bir şekilde yapılmıyordu. Dernekler ve vakıflar tarafından yapılan işlerde krizlere rağmen geçte olsa finanse edilebiliyordu. Böylelikle krizlere ve zorluklara karşı daha dirençliydik bugün ise aynı direncimizi yine uyguladığımız iş kalitesi ve disiplinli finans politikalarıyla korumak yolunda mücadelemizi sürdürüyoruz. Uygulayıcı olarak 45 yıllık bir tecrübeye sahibiz. Bu da piyasadaki eksiklikler ve sorunlar ile alakalı olarak empati yapabilmemize vesile oldu. Bunu da avantaja çevirmek adına kendi ürettiğimiz levhanın sektördeki diğer uygulayıcılar için mevcut bütün sorunları tolere edebilmek adına bir adım önde gitmemize sebep olmuştur.

    Zamanında teslimat yapılamaması ve doğru mal teslimi konusunda sıkıntılar yaşanması, kurşun piyasasındaki güvensizliğin artması ve bu sıkıntılara karşı önlem alınamamasıyla imalat sektörüne adım attık. 

    Sektördeki sorunlar nelerdir ve sizce nasıl çözülebilir?

    Diyanet işleri ve devletten cami sektörüyle ilgili beklentilerimiz, SSK, vergi, iş güvenliği gibi şantiyelerde zorunlu olan durumların kurumsal firmalarca yerine getirilmesi fakat merdiven altı firmaların bu zorunlulukları yerine getirmeyerek haksız rekabete yol açmalarını engellemeleridir. Şimdiye kadar edindiğimiz tecrübelere dayanarak küçük kar amaçlı davranan dernekler ve başkanlar büyük zararlara maruz kalmışlardır. Çünkü büyük yatırımlar yaparak aldıkları malzemeleri yanlış ustalara ucuz işçilikle yaptırarak hem işe, hem de piyasada ki güvenin kırılmasına sebep olmuşlardır. Bu sebeple ucuz işçilik yaptırarak kar edilemeyeceğini burada kesin olarak belirtmek isterim.

    Cami Yapı Ekipmanları Fuarı beklentilerinizi karşıladı mı? Firmanız açısından avantajları ve dezavantajları nelerdir?

    Cami Yapı Ekipmanları Fuarı beklentilerimizi karşılıyor. Sizlerin kendi içinizde yaptığınız istişarelerin sonucunda ortaya çıkan eksiklikleri gidermek için yaptığınız değerlendirmelerin farkındayız. Bu her sene yapılan fuarlarımızın önceki yıllara göre daha renkli geçmesinin sebebidir. Bu fuarların firmamız açısından avantajı 45 yıldır yaptığımız işin sektörleşmesine katkıda bulunmasıdır. Bu durum kurumsal davranmayı zorunlu kılar dezavantajı olduğunu hiç düşünmüyorum.

    Son olarak, sektörle ilgili eklemek istedikleriniz var mı?

    Son olarak şunu belirmek isterim ki; Sektördeki bölünmeler, sektörde haksız rekabetin artması, sektöre ve dolayısıyla tüm firmalara zarar verecektir. Bu bölünmelerin yaşanmaması için firmalar arasında ki ilişkilerin doğru anlaşılması ve söylentilerden uzak kurumsal toplantılar düzenleyerek samimi ilişkilerin kurulmasına vesile olmalarıdır.

    Engin Bey, değerli röportajınız için teşekkür eder, çalışmalarınızca başarılarınızın devamını dileriz.

Yorum Yaz



Yorumlar (0)

Yorum Yok
E-DERGİ
ABDURRAHMANGAZİ MAH. OSMANGAZİ CAD. NO: 123/127 KAT: 1 DAİRE: 19 SANCAKTEPE/İSTANBUL Tel : 0216 311 58 27 Gsm : 0216 311 58 27 www.camidergisi.com